Feestelijke online lancering Preventie Overleg Groningen

Het Preventie Overleg Groningen (POG) organiseert op 3 maart (15.00 – 16.15 uur) een feestelijke online lancering van haar samenwerking. Samen staan ze stil bij het gezamenlijke doel: Meer gezonde jaren voor Groningers. Groninger gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, kennisinstellingen, provincie, maatschappelijke organisaties en bewonersorganisaties werken samen binnen het Preventie Overleg Groningen. Ze delen hun ervaringen, leren van elkaar, helpen elkaar en ondersteunen elkaar. Dit is een uniek concept. Nergens in Nederland werken zoveel partijen zo samen aan preventie.

3 maart, 15.00 uur. www.preventieoverleggroningen.nl

Waarom is preventie zo belangrijk? Hoe gaan we dat via het Preventie Overleg Groningen bereiken? Hoe gaan we samenwerken? Wat heeft de Groninger daaraan? Bij al die vragen staan we stil, samen met de belangrijkste betrokkenen. 

Het wordt een afwisselende, boeiende en feestelijke bijeenkomst die live te volgen is via Internet.  Voor alle professionals die werkzaam zijn bij de deelnemende organisaties. Maar ook voor raadsleden, statenleden, pers, bewonersorganisaties en andere geïnteresseerden.

Waarom preventie?

Gezonde Groningers zijn gelukkiger. Ze leven langer, participeren meer in de maatschappij, zijn langer gezond en maken minder gebruik van de zorgvoorzieningen. En als het toch nodig is, herstellen ze sneller en beter. Door in te zetten op preventie kunnen we voorkomen dat mensen zorg nodig hebben. 

Groningers zijn ongezonder dan andere Nederlanders. Daar iets aan veranderen is sneller gezegd dan gedaan. De onderliggende oorzaken zijn complex en divers. Verleidingen tot ongezonde keuzes zijn talrijk. De toegang tot gezonde opties zijn lang niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. 

Samenwerken aan 1 doel

De partijen uit het Preventieoverleg Groningen voelen een sterke gezamenlijke verantwoordelijkheid om het verschil te maken. Alleen samen kunnen we echt iets veranderen. Alleen samen kunnen we echt impact hebben op het dagelijks leven van mensen en echt van invloed zijn op de gezondheid van Groningers. 

De organisaties in het POG werken binnen verschillende thema’s samen aan de gezondheid van Groningers. Ze hebben innovatie hoog in het vaandel staan. Ze zoeken financiering, gebruiken burgerkracht en werken vanuit een simpel principe: doen wat bewezen heeft dat werkt. Maar het belangrijkste is dat ze samen staan. Samen voor gezonde Groningers. Samen voor meer gezonde jaren.